26.1.09

Hvilken lighed er der mellem H.C. Andersen og Obama?















Hvad? Ligheden mellem den verdenskendte eventyr-forfatter og den nye amerikanske præsident er ikke deres store evne til at fortælle medrivende historier! Tværtimod er ligheden den hånd de skriver med. Præsident Obama skriver med venstrehånd, ligesom H.C.Andersen gjorde.

På de venstrehåndedes museum (!), som kun findes på internettet - kan du finde ud af hvilke store personligheder, som alle skrev/skriver med "den forkerte hånd". Hvis vi holder os til de amerikanske præsidenter, hvor Obama er nr. 44 i rækken, har der været 7 venstrehåndede. Ikke mange, men 20 år i træk var den store nation ledet af venstrehåndede mennesker. De tre præsidenter var Reagan, Bush d. Ældre og Clinton, som var præsidenter i perioden 1981 til 2001.

Fotografiet af Obama er taget i Chicago, USA i oktober 2005. Vi har fundet billedet af den skrivende Obama på flickr, vi har indhentet tilladelse fra fotografen Therese Flanagan forud for publiceringen af dette indlæg. Du kan se flere af hendes fotografier her.

Ligesom i The Simpsons, hvor Ned Flanders åbner en butik, kun med varer til venstrehåndede mennesker, findes der også en butik i Danmark, som kun henvender sig til de venstrehåndede - og meget betegnende hedder butikken - lefthand.dk.

Gæt hvilken hånd forfatteren af dette indlæg bruger, når der skal skrives med blyant!

Ingen kommentarer: